Laddbox till elbilar

Paneltaket Laddbox

Det kan vara många frågor som ska besvaras när det kommer till inköpet av en laddbox till elbilar. Några vanligt förekommande är vilken effekt laddboxn ska ha, vem som bör göra installationen och om smarta tjänster behövs. Givetvis är det mesta individuellt och baseras delvis på körsträcka och funktionalitet vilket vi gärna kan hjälpa dig att reda ut. Installationen däremot bör alltid ske av en certifierad elektriker.

Om du har frågor eller är intresserad av en laddbox till elbilar är du varmt välkommen att kontakta oss redan idag!

Några tips gällande laddbox för elbilar

Det finns en hel del saker att tänka på inför köpet och installationen av laddbox för elbilen. Ett axplock av de absolut vanligaste frågorna är som följer:

  • Vilken effekt ska laddboxen ha?
  • Ska laddboxen ladda renodlade elbilar?
  • Hur snabb vill du ladda bilen?
  • Bör laddboxen vara uppkopplingsbar till wifi?
  • Ska laddningskabeln vara löstagbar eller fast?
  • Var vill du placera laddboxen?

De flesta frågor vi får rörande laddbox för elbilar är av ovan karaktär och det är en fördel att åtminstone tänka till på de frågorna innan man köper och installerar en laddbox. Om du har några frågor eller funderingar rörande laddbox för elbilar är du varmt välkommen att kontakta oss redan idag. Vi hjälper dig mer än gärna.

Här kan du läsa vad Energimyndigheten säger om laddboxar.

För att ladda din bil säkert hemma behöver du köpa en laddbox samtidigt som du köper din elbil. När du laddar hemma behöver du i regel inte ha någon hög effekt eftersom du laddar på natten och det finns då gått om tid. I genomsnitt drar en elbil cirka 1,5-2 kWh per mil. Det innebär en kostnad på cirka 2,5 kr per mil, vilket motsvarar ungefär 350 kr per månad eller 4 000 kr per år för genomsnittsbilisten.

Privatpersoner kan utnyttja skattereduktionen för grön teknik vid installation av laddplats, här kan du läsa mer om bidrag och stöd